Recreatie
de Boswachter

In verband met het Corona virus geven de boswachters geen rondleidingen meer.

Ook in een drukke stad als Rotterdam is er volop natuur. De Rotterdamse boswachters werken in het Kralingse bos, het Zuiderpark, Het Park bij de Euromast. en op heel veel andere groene plekken in de stad.

In de eerste plaats surveilleren de Rotterdamse boswachters in de Rotterdamse parken en gaan ze op meldingen af. Ze bewaken de rust van de natuur en de dieren. Ze spreken mensen aan die zich niet aan de regels houden. Bijvoorbeeld als scooters en brommers op het fietspad rijden of als honden loslopen in kwetsbare natuur. Bij ernstige overtredingen geven de boswachters een boete.

Excursies

De boswachters zijn ook gastheer, geven voorlichting en begeleiden evenementen. Op verzoek organiseren de Rotterdamse boswachters excursies voor volwassenen en kinderen. Bijvoorbeeld in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet, in het Kralingse bos of het Zuiderpark. In het Kralingse bos bieden de boswachters 2 verschillende excursies aan.

Heeft U een Rotterdampas? Dan kunt u ook met de boswachter op pad. Kijk in het boekje van de Rotterdampas wanneer u mee kunt.

Gerelateerd