Horeca
Bospaviljoen de Eekhoorn

Ik was er denk ik al honderd keer voorbij gefietst. Een soort hans-en-grietje-huisje in het Kralingse Bos. Altijd gezellig druk en het had wel iets. Hoogste tijd om eens van de fiets te stappen en te gaan proeven bij De Eekhoorn. De eigenaren zijn Pup en Hans. Pup heet eigenlijk helemaal geen Pup maar groeide hier op toen haar vader in 1963 de Eekhoorn startte en ontleent daar nu nog steeds haar naam aan.

'Ik lag in de box daar bij het hertenkamp,' zegt ze en ze wijst naar de overkant. Inmiddels werkt Pup hier al 30 jaar. Ze ontmoette Hans in 2005 en sindsdien runnen ze samen de Eekhoorn.

Biologisch snacken en snoepen

Eerlijk en heerlijk snacken, daar gaat het hier om. De kaart is door de jaren heen niet echt veranderd. Je kunt het aanbod vergelijken met het assortiment van een snackbar met goede friet, belegde broodjes en de bekende snacks. En er zijn lekkere zelfgemaakte gerechten zoals de soepen (probeer de andijviesoep!) en hamburgerspecials.

De kaart is tachtig procent biologisch. 'Omdat het lekkerder is en vriendelijker voor mens en dier. Die filosofie hebben we altijd gehad,' vertelt Hans, 'ver voordat biologisch hip werd.' Samen reizen ze stad en land af op zoek naar eerlijke toppers. Maar het moet wel lekker zijn, ze doen hier geen bio om het bio.

De koffie is er heerlijk! Gemaakt van biologische hand geplukte 'Redbeans'. Ik krijg er een stukje hertenkampkoek bij. Naar eigen recept van Pup, met rozijnen, granen en honing. Ik word er blij van. Omdat het erg lekker is en ook omdat ik het gaaf vind dat iemand met zoveel liefde zoiets maakt en er trots op is.

's Zomers is de Eekhoorn een populaire tussenstop voor ijs. En terecht! Ze hebben biologisch waterijs, dat – heel fijn – niet zo gruwelijk zoet is, en het heerlijke gluten-, lactose- en soja-vrije ijs van Professor Grunschnabel.

Drie van de vier komen terug

De Eekhoorn is ook een ontmoetingsplek, waar bekenden en onbekenden elkaar vinden. Drie van de vier mensen die hier komen, komen terug. Pup kent de persoonlijke interesses van bijna alle klanten. Het hier soms net 'Man bijt hond', lacht ze.

Ik kijk op m'n horloge. Ik moet nu echt gaan. 'Nee wacht je krijgt nog eitjes van onze kippen mee.' Terwijl ik met het doosje in mijn handen sta, doet Pup er  nog twee cherrytomaatjes bij. Uit eigen kas, want die zijn zo lekker.


Gerelateerd