Events
June 13, 2020
BOOTHSTOCK 2020

Ongeveer 15.000 bezoekers trokken afgelopen jaar naar het Kralingse Bos om de achtste editie van Boothstock Festival mee te maken.

Opnieuw verbrak het volledig uitverkochte evenement eerdere bezoekersrecords en kunnen de organisatoren vol trots terugkijken op een prachtige editie. Aan het begin van de middag werd het festivalterrein geteisterd door meerdere regenbuien en zware windstoten, maar al snel brak de zon door en was het Kralingse Bos gevuld met vrolijke festivalgangers zonder jas.

De bezoekers van Boothstock werden getrakteerd op grote internationale namen op het gebied van techno en house. Zo verblijdde pionier van de Detroit techno, Robert Hood, de festivalgangers met een weergaloze set en sloot ook nog eens samen met zijn dochter Lyric de Mainstage af als Floorplan. De Techno tent werd afgesloten door de populaire Engelse DJ Ben Sims, die een back2backset draaide met Sandrien. Natuurlijk waren er ook Rotterdamse helden te vinden in het bos in Kralingen. Benny Rodriguez opende de Techno tent als ROD en sloot vol overgave de Arena weer af. Ook kon pionier van de Nederlandse tech- en housescene Michel de Hey niet ontbreken in het programma. Bij Irwan & Friends in The Boathouse waren vooral de urbanliefhebbers te vinden, waar het publiek losging bij onder andere Biggie, The Partysquad en Gio.

Elk jaar proberen de festivalorganisatoren de bezoekers te verrassen met nieuwe stages, een nog betere line-up en aansprekende acts en dat is dit jaar zeker weer gelukt. Zo was er, naast de jaarlijks terugkerende area's met house, techno en urban, ook de nieuwe Afrikaanse stage Loka Beach te vinden op het strand. Ook kon je zomaar de muzikanten van de stille fanfare tegen het lijf lopen, die over het festival marcheerden zonder ook maar een noot te spelen. De festivalgangers konden zelfs gratis gemasseerd worden door professionele masseurs.

Tickets & info

Gerelateerd